luni, 30 septembrie 2013

Dumitru Andreea - Turburea Gorj

Lectura, zana buna a povestilor - Paducel Elena Madalina (Barbatesti)

Buna! Va salut din Gorj! Sunt Paducel Elena Madalina, eleva in clasa a VI-a la Scoala Generala Barbatesti. Imi place mult sa citesc, sa desenez, sa fac drumetii si sa pescuiesc, sa caut multe noutati intre filele cartii dar si pe internet. Noul pentru mine nu este greu, deoarece prin atitudinea mea ferma, fiind o fetita vesela, zglobie si increzatoare incerc sa nu am piedici puse de necunoscut. Cartea pentru mine este catalogata ca fiind prietena mea fidela si ascultatoare care ma asteapta timida intre rafturile bibliotecii si care imi daruieste intreaga sa acumulare de cunoastere si invatatura. De multe ori apelez si la calculator pentru a gasii noutati, ceea ce intre filele cartii nu pot fi gasite si tototdata pot accesa mai multe programe in acelasi timp listand toate notele consemnate in urma studiului . Cartile electronice sunt cele mai noi prietene care imi ofera servicii de cunoastere si educare atat la biblioteca cat si acasa sau in calatoriile mele. Sunt fericita ca am ocazia de a citi atat in format clasic cat si in format electronic si totodata de a dezvalui si altor copii din tainele ascunse intalnite intre filele cartii sau in randurile ticluite ale e-book-urilor sau calculatorului. Copii din toata tara, cititi cat mai mult si rezultatele vor aparea. Va iubesc si va saluta din Barbatesti -Gorj Madalina Paducel

Asa nu, asa da (desen) - Olteanu Alexandra (Turburea - Gorj)

Pasiunea mea pentru lectura - Rugeanu Alexandru Nicolae (Barbatesti)

Ma numesc Rugeanu Alexandru Nicolae si an 11 ani. Am terminat clasa a lV a la Scoala Primara Petresti, iar invatatoare mi-a fost doamna Mangu Simona Alina. As vrea sa va prezint pasiunea mea pentru lectura. Imi place sa citesc mai mult dupa carte. Unele povesti ma fascineaza precum “Prietesugul dintre soarece si pisica”, iar altele ma emotioneaza sentimental precum ”Porcul cel fermecat”. Eu citesc si la calculator si pe cartile digitale cand plec in excursii si drumetii. De asemenea mie imi mai place si sportul. Sportul meu perferat este fotbalul pe care il practic cu prieteni mei. Prin lectura , sport si calatorii imi petrec in mod placut copilaria .

Vatuiu Georgiana Alina - Lectura (Turburea Gorj)

Sarbu Vittoria Adriana - Lectura (Barbatesti Gorj)

Ma numesc Sarbu Vittoria Adriana si sunt eleva la Scoala Generala din Barbatesti. Pentru mine a citi este o bucurie, un timp plin de pace, de aventura, de a ma bucura pur si simplu de o poveste frumoasa. Fiecare persoana are preferinte diferite de la autori la genuri de carti. Mie imi plac poeziile lui Vasile Alecsandri, povestile lui Ion Creanga, iar ultima carte citita este un roman celebru in toata lumea se numeste “Singur pe lume” si a fost publicata de Hector Mallot in anul 1880. Placerea de a citi mi-a dezvoltat-o doamna mea invatatoare, parintii mei si nu in ultimul rand doamna bibliotecara. Imi place sa citesc in metoda traditionala de pe carte dar cred ca biblioteca este locul de intalnire al trecutului cu prezentul dar si cu imaginea viitorului, deoarece am citit lectura la calculator si pe cartile digitale dar preferata mea este tot cartea clasica. Va invit pe toti sa lecturam impreuna. Va salut pe toti cu drag, Adriana.

Draghici Gheorghe - Modalitati prin care putem citi (Turburea Gorj)

Imi place sa citesc - Gheorghita Ana Giorgiana (Barbatesti GorjMa numesc Gheorghita Ana Giorgiana si sunt eleva in clasa a VII-a la Scoala Generala Barbatesti .)

Ma numesc Gheorghita Ana Giorgiana si sunt eleva in clasa a VII-a la Scoala Generala Barbatesti . Imi place mult sa citesc sa compun poezii si sa desenez . Cand plec in calatorii, prietena mea este cartea. La biblioteca citesc si pe calculator si pe cartile digitale. Este interesant sa citesc pe cartile digitale dar mai usor si mai placut citesc pe cartile clasice . Va invit pe toti sa pasim pragul bibliotecilor pentru a intra in lumea de basm ascunsa printre rafturi. Cu mult drag va saluta din Barbatesti, Gorj Giorgiana Gheorghita.

Cartea (desen) - Olteanu Alexandra (Turburea - Gorj)

Lectura si sportul prietenii mei de-o viata - Popescu Teodor Andrei (Barbatesti Gorj)

Ma numesc Popescu Teodor Andrei, sunt elev la Scoala Generala Barbatesti si mie imi place sa citesc carti de aventura precum “Colt Alb”, “Doi ani de vacanta” si multe altele . Eu sunt pasionat de sport precum schiatul , fotbalul si inotul . Eu am citit carti digitale, pe calculator si carti normale, dar cel mai mult imi place sa citesc de pe o carte normala . Eu vin mai ales la biblioteca si citesc carti. Doamana bibliotecara (Ioana Rosu) ma ajuta la probleme cu cartile sau cu calculatorul. Cand merg in calatorie citesc multe carti.

Branisteanu Andreea - Turburea Gorj

Lectura pentru mine - Becheru Florian Iustin (Barbatesti Gorj)

Ma numesc Becheru Florian Iustin am 13 ani. Sunt elev in clasa a VII-a la Scoala Generala “Ion Popescu” din Barbatesti. M-am inscris la bibilioteca in proIectul “E-lectura pentru mine” pentru ca imi place sa citesc. In acest proiect am avut de citit carti in trei formate diferite: traditional de pe carte, online de pe internet si un E-Book de pe E-Reader. Activitatea mea preferata este cititul pentru ca imi dezvota vocabularul si inteligenta. De asemenea imi place sportul, sa desenez si sa calatoresc. Dupa ce am citit carti in cele trei formate propuse de biblioteca in acest proiect pot spune ca cel mai mult mi-a placut sa citesc de pe E-Reader. Acesta este mic, usor, contine multe povesti si seamana cu o carte . Mi-a placut la E-Reader cum Se da pagina mai departe printr-o singura atingere cu degetele. Va astept la biblioteca Barbatesti sa descoperiti lectura folosind tehnologia moderna.

Bobaianu Elena Raluca - Importanta cartii (Turburea Gorj)

Olteanu Ionut Marian - Lectura si sportul, prietenii mei (Barbatesti)

Ma numesc Olteanu Ionut Marian si sunt in clasa a VI-a la Scoala Generala Barbatesti. M-am inscris la biblioteca in proiectul „E-lectura pentru mine” unde trebuia sa citim carti in trei modalitati diferite: - traditional dupa carte - online de pe internet - un E-Book de pe E-Reader. Mie imi place sa citesc carti de aventuri si encilopedii despre animale. Eu citesc in camera mea singur, in aer liber dar si la biblioteca. Eu vin des la biblioteca pentru a citi carti de aventura necitite de mine pana acum , deasemenea eu practic sportul, imi place sa desenez si sa calatoresc. Am citit pe E-Reader dar imi place mai mult traditional de pe carte. Va astept pe toti la biblioteca Barbatesti sa calatorim impreuna in lumea lecturii.

Patrascu Danut Leonard - Barbatesti Gorj

Cartile, tovarasi fara grai - Stefanescu Stefania Narcisa (Barbatesti)

Ma numesc Stefanescu Stefania Narcisa am 12 ani si sunt in clasa a V-a. Mie imi place sa citesc enciclopedii si carti de povesti. Pe mine cititul ma relaxeaza. Desi hobiul meu este sa pictez ,nici cititul nu e lasat pe dinafara. Am citit si de pe E-reader, dar totusi cartile normale sunt mult mai frumoase. Seara ii citesc fratelui meu povesti pentru a putea adormi. Am acasa foarte multe carti. La biblioteca vin des pentru a citi si pentru a intra pe calculator pentru a citi povesti necitite de catre mine. Imi place foarte mult sportul, iar eu cand plec in drumetie imi iau cu mine un caiet si o carte. Caietul este pentru obsertvatii, iar cartea pentru citit. Mie imi place sa citesc in pat in camera mea deoarece citind linistita imi imaginez ca sunt chiar eu in poveste si ca intamplarile se petrec chiar in fata mea. Cand vin la biblioteca doamna bibliotecara ma ajuta la calculator cand am o problema si nu stiu cum s-o rezolv. Doamna bibliotecara este foarte amabila cu mine si ceilalti copii care vin la biblioteca. Acesta este puctul meu de vedere despre citit.

Stanca Gabriel - Barbatesti Gorj

Iubesc lectura - Baluta Iustinian Lucian (Barbatesti)

Buna! Ma numesc Baluta Iustinian Lucian si m-am inscris in aceasta minunata competitie de la biblioteca Barbatesti. Invat la Scoala Generala Petresti, comuna Barbatesti. Imi place sa citesc foarte mult de pe carte, deoarece nu imi stric vederea si retin mult mai bine in comparatie cu noua tehnologie. Cel mai mult citesc carti de marele scriitor roman Petre Ispirescu. Imi place sa citesc in pat intins, dar sa fie liniste perfecta. Uneori iau creionul in mana si subliniez ideile care imi plac mult. O alta metoda de a-mi petrece timpul liber este practicarea sportului, fiind fotbalul pe care-l joc impreuna cu prieteni mei la noi in localitate. Totusi activitatea mea preferata ramane cititul pentru ca imi dezvolta inteligenta si poate sa ma duca la un viitor stralucit. Mi-a placut sa citesc si pe e-reader pentru ca am descoperit ceva nou.

Patrascu Danut Leonard - Lectura (Barbatesti Gorj)

http://www.youtube.com/watch?v=Ft7fjrFJJTM

duminică, 29 septembrie 2013

Lectura - Patrascu Danut Leonard (Barbatesti)

Ma numesc Patrascu Danut Leonard, invat la Scoala Generala Barbatesti. Mie imi place sa citesc carti de actiune precum “Fram ursul polar” si multe altele. Mie imi place de asemenea sa citesc carti digitale si pe calculator. Imi place sa fac drumetii, sa desenez, sa citesc, sa ma joc pe calculator, sa joc fotbal si tenis de picior, sa ies cu prietenii, si multe alte activitati distractive scolare si cu prieteni. Cand merg la biblioteca doamna bibliotecara ma ajuta la compuneri la referatele scolare si la desene. Pentru mine cartea este ca o prietena fidela care ma insoteste mereu. Sora mea ma asculta cu placere cand citesc. Va astept pe toti sa pasim mereu in lumea cartii. Va salut cu drag din Barbatesti-Gorj Danut Parascu clasa a lVa

Lutescu Claudiu - Barbatesti Gorj

Prietena mea cartea - Brandusoiu Denisa (Barbatesti Gorj)

Ma numesc Brandusoiu Denisa, am 14 ani si sunt in casa a Vll-a, la Scoala Generala Barbatesti. M-am inscris la acest proiect , deoarece, imi place sa citesc foarte mult. Cartile mele preferate sunt cele de aventura,deoarece sunt niste carti interesante. In cadrul acestui proect trebuie sa citim carti in trei modalitati diferite: - traditional, de pe carte - on line de pe calculator - un e-book de pe e-reader Este frumos sa citesti de pe E-Reader chiar si de pe calculator, dar eu aleg sa citesc de pe carte, deoarece ii pot simti mirosul, o pot rasfoii si mai ales o pot lua cu mine in calatorii, pentru ca imi place foarte mult sa calatoresc. Mie imi place sa citesc in camera mea, fiind singura si sa nu ma deranjeze nimeni, pentru a-mi imagina ca sunt chiar eu personajul principal. Din punctul meu de vedere este foarte important sa citesti, nu conteaza daca citesti de pe carte, de pe e-reader sau calcurator.

Olteanu Ionut Marian - Lectura si sportul, prietenii mei (Barbatesti)

http://www.youtube.com/watch?v=1rGznwFOseg

Jorascu Bianca Stefania - Barbatesti Gorj

Becheru Florian Iustin - Lectura pentru mine (Barbatesti)

http://www.youtube.com/watch?v=i3dDRF_60Y4

Iubesc lectura, sportul si desenul - Firescu Dragos Alexandru (Barbatesti)

Buna! Sunt elev in clasa a IV-a la Scoala Generala Barbatesti si ma numesc Firescu Dragos Alexandru. Imi place mult sa citesc, sa desenez si sa fac mult sport. Desi e soare si e cald eu ma relaxez la umbra placuta a gradinii , din incinta bibliotecii comunei. Este placut ca impreuna cu prietenii mei sa venim la biblioteca. Totul aici este cuprins de liniste, lectura, respect si loialitate. Patrundem timizi in tainele ascunse ale cartilor. Sala de lectura ne ofera o lecturare ambianta si uneori atunci cand nu putem deslusii ceva doamna bibliotecara Ioana Rosu, ne ajuta zambitoare si ne explica calm facand din nebuloasa ascunsa care ne inconjoara sa ne simtim invingatori deasupra tuturor. Calculatoarele sunt prietenii nostri fideli care in timp scurt ne poarta pe ,,aripile” invizibile ale ecunoscutului spre taramuri de basm si de visare intalnite in nuvele, povestile, povestirile ce le citim pe desktop cu ajutorul mousu-lui. Acum avem noi prieteni in echipa de lectura, acestia fiind cartile electronice, e-readerele, care sunt atat de delicate si ascund in interiorul lor atatea comori ascunse care trebuiesc cautate de noi si lecturate. Sunt atat de fericit ca pot sa ma numar printre cei ce utilizeaza des aceste carti electronice. Imi place mult sa citesc chiar daca o fac pe cartile clasice sau electronic, totul pentru mine este o adevarata placere si visare. Indrum toti copii spre lectura si invatatura , deoarece numai asa vor fi demni si increzatori in fortele lor de cunoastere. Va salut cu drag din Gorj, Dragos Firescu

Baluta Iustinian Lucian - Iubesc lectura (Barbatesti)

http://www.youtube.com/watch?v=ZIyFb-icQ7w

Iliescu Andreea - Barbatesti Gorj

Cartea, prietena mea de-o viata - Malina Gheban (Barbatesti)

Buna! Sunt Mălina Gheban eleva in clasa a IV-a la Scoala Generala Barbatesti si una din placerile mele este lectura. Cartea este oaza de lumina si culoare care-mi improspateaza sufletul si mintea. Cand citesc parca ma transpun in personajul care ma fascineaza. Este atat de placut sa te poti relaxa in linistea camerei tale sau a salii de lectura din biblioteca, unde doamna bibliotecara Ioana Rosu te ajuta sa aprofundezi tainele cartii. La biblioteca am intalnit si alt mod de a citi cel de folosire a calculatorului unde accesand rapid titlul cartii imediat poti sa citesti sau sa cauti anumite redactari ale acestei cartii. Este interesant si placut sa folosesti astfel calculatorul. Lectura parca ti-i se scurge sub privire si cititul este atat de captivant. Dar de putin timp in viata mea a patruns un nou prieten care ma insoteste in biblioteca sau in parc, la scoala sau in excursie. Acest prieten credincios este cartea electronica, e-readerul, care ne dezvaluie multe opere, povesti, povestiri, poezii, nuvele placute si interesante, prieten care te imbie la o petrecere in timpul liber printr-o lecturare comoda si relexanta. Sunt incantata de aceste noi metode de a citi o lectura si recomand tuturor copiilor de a incerca sa lectureze in acest mod si vor fi surprinsi si bucurosi de aceasta noutate in lecturarea cartilor. De aceea va asteptam cu drag sa pasiti in interiorul bibliotecii noastre din Barbatesti - Gorj. Va iubesc si va salut, Malina Gheban