marți, 28 ianuarie 2014

Carte tiparita sau e-book? - Arpezeanu Andreea (Tintareni - Gorj)

Carte tiparita sau e-book?

Stiu ca pentru unii acest subiect nici nu mai prezinta interes, insa cartea ar trebuie sa fie in continuare importanta, mai ales pentru noi copii. Nu degeaba se spune ”Ai carte, ai parte!”
Aud tot mai des in jurul meu, ca noi copiii nu mai citim. Dupa ce se iau cei care spun acest lucru? Au facut vreo cercetare? Vreun studiu? Nu cred! Doar ca cei tineri nu stiu sa comunice corect, nu mai au modele demne de urmat. Toate aceste lucruri le pot gasi in CARTI. O carte buna are aceste atribute.
In opinia mea copiii sunt dornici sa citească, iar unii dintre ei citesc foarte mult. Problema este ce anume citesc, cine ii indruma și cum anume isi aleg o carte.
Aici un rol de baza il are bibliotecarul. indiferent sub ce forma le prezinta o carte, important este sa aleaga cartea potrivita și sa insiste in lecturarea ei.
Prin urmare, daca ar fi sa aleg intre cartea tiparita sau carte in format electronic, sunt de parere ca cele doua nu se exclud, indiferent ca li se pun copiilor ”Amintiri din copilarie” pe e-reader sau li se va da un volum tiparit. Important este ca adultul sa fac acest lucru. Pe de o parte nu putem uita mirosul paginilor sau senzatia pe care o starneste sfarsitul unei foi.
Pe de alta parte daca ne gandim ca pe un suport electronic se pot stoca pana la 3000 de volume, va dati seama cat spatiu am putea economisi?
În plus e-book-urile sunt usor de citit, portabile si prietenoase cu natura pentru ca nu e nevoie sa omori copaci in procesul de productie. Indiferent de suportul ales, important este scopul in sine si anume - ca noi copiii sa citim. Sa citim de toate, in functie de varsta, interes si de placerile noastre.
Oameni mari, dati-le copiilor sa citeasca!

Arpezeanu Andreea (Tintareni - Gorj) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu