joi, 21 noiembrie 2013
miercuri, 20 noiembrie 2013
duminică, 17 noiembrie 2013
Drumul unei cărţi (povestire) - Sebie Marius Laurenţiu (Tintareni - Gorj)
Pentru mine carte este un bun prieten care mereu îmi oferă un sfat bun.
Mama spune mereu că “Cine are carte are parte”.
De când am început s citesc simt că în mintea mea se desfăşoară filme de aventură. Cuvintele le găsesc mai uşor atunci când trebuie să formulez anumite enunţuri.
Mi-au plăcut mereu cărţile, îmi place să anumăr ăaginile citite, să simt mirosul de cerneală proaspătă sau chiar de carte veche, îngălbenită de atâta timp. Iubesc cartea ţi pentru strădania celor car eau contribuit la realizarea ei: autori, redactori şi ilustratori. Pentru rezultatul muncii lor collective consider că o carte trebuie îngrijită.
Pentru mine cartea electronic este mai greu de utilizat pentru că nu o pot împrumuta acasa. Statul mult în fata calculatorului mă oboseşte, iar mirosul de cerneală dispare. Totuşi, am aflat că în viitor cărţile vor fi electronice. Atunci cu siguranţă munca celor care realizează cărţi se va înjumătăţi.
Până voi mai creşte voi continua să răsfoiesc cărţi oriunde mă voi afla: la şcoală, în parc sau la bibliotecă.
Lumea cărţilor (povestire) - Stefonie Alexandra (Tintareni - Gorj)
Ţinând cont de proverbul „Ai carte, ai parte!” se ştie că cititul dezvoltă capacitatea de a cunoaşte cât mai multe lucruri noi, îţi dezvoltă atât îmbogăţirea vocabularului şi a limbajului, dar îţi oferă şi o imaginaţie bogată.
Cartea în format tradiţional are o importanţă deosebită, deoarece este mult mai atractivă şi mai uşor de achiziţionat. Avantajul acestei lecturi este că poţi simţi mirosul de carte nouă, am putut să o duc acasă sub formă de împrumut şi de asemenea am luat-o cu mine în vizită la bunici.
Ultima mea aventură în lumea poveştilor a fost împreună cu Heidi, fetiţa munţilor unde am descoperit un întreg univers necunoscut de mine.
Tot la bibliotecă, cu un simplu clik pe mouse am descoperit cartea on line, care este mult mai uşor de lecturat.
Acest format este mult mai accesibil deoarece găsim cu uşurinţă lectura dorită, pentru că cea în format tradiţional poate este în acea perioadă la împrumut.
De curând am descoperit e-reader-ul care reprezintă cartea viitorului, dar din păcate inaccesibilă multora datorită posibilităţilor reduse de achiziţionare.
Voi reveni zilnic la bibliotecă pentru a împrumuta cărţi şi pentru a descoperi misterele noii tehnologii.
Cartea, izvor de înţelepciune (povestire) - Totolin Elena Maria (Tintareni - Gorj)
Cartea este singurul izvorul care dintodeauna îţi da informaţia completă. Poţi să te întorci la ea ori de câte vrei. Cartea este scrisă de oameni, care ne fac foarte curioşi de minunatele lor poveşti.
Carte ne împărtăşeşte despre mulţimile de informaţii ale sale în poezii, poveşti, romane.
Din cărţile citite până acum am învăţat lucruri lucruri frumoase precum şi bunele maniere, cum să ocrotim mediul înconjurător li descoperim tainele scrierii şi ale matematicii.
Dacă aş scrie o carte aş vrea să descriu oamenilor frumuseţile lumi, despre locuri nevăzute de unii oameni, dar cu o istorie de o valoare nemărgită. Cartea este un prieten de nădejde deoarece nu ne lasă niciodată la greu. Din ele învăţăm multe lucruri care ne ajută să devenim oameni mari în viaţă. Lecturând îţi îmbogăţeşti sufletul şi limbajul verbal, ajungând un intelectual al societăţii.
Societatea modernă oferă nenumărate posibilităţi de a te informa. Un ajutor remarcabil pentru a-ţi îmbogăţii cultura generală este e-reader-ul, un instrument care îţi permite să ai acces nelimitat la poveşti, poezii, romane. Utilitatea acestuia este dovedită de accesul rapid la informaţie, e timpul scurt în care afli lucruri interesante, de uşurinţa folosirii lui.
Citind pe e-reader sau calculator îţi îmbogăţesşti cunoştinţele şi eşti în pas cu tehnologia.
Cărţile (povestire) - Nitoaica Andrei (Tintareni - Gorj)
Cărţile tipărite au reprezentat unul dintre marile izvoare de cunoaştere, timp de sute de ani prin intermediul cărora informaţia a circulat, răspândindu-se peste tot în lume. Azi se pare că acestea şi-au pierdut puterea în era internetului. Au apărut cărţile în format digital.
Astăzi, cartea digitală este o prezenţă tot mai familiară, iar internetul a devenit de neânlocuit.
Procesele tehnologice moderne implică forma electronică, iar majoritatea autorilor scriu în format digital. Astfel, toate cărţile sunt sau vor ajunge curând în memeoria computerelor.
Un e-erader poate stoca o bibliotecă întreagă. Este uşor de utilizat şi prietenos cu natura. Sunt încântat că prin intermediul proiectului „E-lectura pentru mine?” biblioteca comunală a primit aceste tablete. Sunt convins că mulţi copii vor fi atraşi de vraja acestora şi vor veni să lectureze în număr mare.
Eu deja am devenit unul dintre cei mai fideli utilizatori ai bibliotecii.
Cartea, prietena mea (povestire) - Nacu Ionut Cosmin (Tintareni - Gorj)
„Ai carte, ai parte!” este proverbul pe care adeseori mi l-au spus ca indemn învăţătorii, profesorii, părinţii ţi bunicii. Mi-amintesc şi acum cu plăcere prima mea carte de colorat. Aveam vreo cinci anişori. Am răsfoit-o cu mare nerăbdare. Imagini după imagini se vedeau prin faţa ochilor mei. Am colorat imagini rând pe rând: „Capra cu trei iezi”, „Alba ca Zăpada” şi alte poveşti.
O altă zi specială pentru mine a fost prima zi de şcoală. În clasă mă aştepta pe bancă „Abecedarul”. Când l-am văzut m-am dus în bancă curioasă să mă uit pe el. Prin faţa ochilor îmi treceau fel de semne întortocheate. Doamna învăţătoare ne-a spus că în anul acesta şcolar vom învăţa să dezlegăm tainele textelor literare. Vom învăţa mai întâi literele pentru a citii şi a scrie.
De curând am descoperit cu bucurie cărţile lectronice. La bibliotecă avem posibilitatea de a citi poveşti pe un dispozitiv special numit e-erader. Pentru toţi copiii e o plăcere să folosească acest instrument plăcut şi util, cu ajutorul căruia poveştile sunt mai accesibile.
Fără lectură nu poţi reuşi în viaţă (povestire) - Rentea Gabriel (Turburea - Gorj)
Înainte nu citeam. Am luat o carte într-o zi am zis să citesc cu atenţie. Mi-a plăcut foarte mult. Lectura reprezintă pentru mine o pasiune..... Cărţile sunt mijloace de îmbogăţire a vocabularului, prin lectură îţi îmbogăţeşti vocabularul şi demonstrezi că eşti o persoană care cunoaşte o mulțime de termeni. Prin lectură simţi sau „visezi” ca ai pătruns într-o lume a basmului, o lume fantastică, unde iţi poţi imagina lucrurile într-un mod total diferit de cel văzut de tine.
Doamna bibliotecară ni-a povestit despre acest proiect „E-lectura pentru mine?” împreună cu doamna profesoară de limba română. Cartea citită de mine este „Nuvele” de Barbu Ştefănescu Delavrancea pe care eu am citit-o în trei modalităţi: pe suportul tradiţional mi-a plăcut că mă simţeam mai apropiat de personaje şi simţeam mirosul paginilor răsfoite, nu aş vrea să dau cititul tradiţional pe cititul on line pentru că în acel moment în care citesc se poate lua curentul şi internetul, iar este foarte obositor pentru ochi. Pe suportul e-reader mi-a plăcut să citesc pentru că în el pot găsii o bibliotecă întreagă, nu mă obosesc ochii şi îl pot lua cu mine peste tot.
Pătrundere în lumea basmului te ajută să uiţi de lumea reală şi intrând în lumea fermecată a cărţilor nu te mai poţi „dezlipi” de minunata lume a lecturii.......
Pe parcursul anilor mi-am dat seama ce înseamnă cu adevărat lectura pentru mine.... Este minunat să te simţi atras de lectură şi să iubeşti cu adevărat cărţile......
Pentru mine, un om inteligent este acela care citeşte şi vrea sa descopere mai multe lucruri interesante în viaţă.
Ce înseamnă lectura pentru mine (povestire) - Iliuta Virgil Gabriel (Turburea - Gorj)
Lectura pentru mine înseamnă un lucru important pentru dezvoltarea cunoștințelor, ceva ce este o parte din viața noastră, un mod de comunicare.
O carte poate fi o provocare pentru fiecare dintre noi. Pentru a păși în această lume, trebuie să știm să deschidem ușa secretă. Acolo vom întâlni balauri, prinți, prințese, împărați, împărătese….
Deși cărțile au devenit prea puțin citite, profesorii tot îi îndeamnă să citească povești și poezii, deoarece este spre binele lor, aceeași impresie o au și părinții.
Lecturile pot fi citite astfel: pe tablete, calculatoare și cărți. O anumită lectură se poate difuza și la televizor.
Un sfat pentru toți copiii din toată țara: ”SĂ NU SE LASE DE CITIT”, iar căror copii nu le place să citească le-aș recomanda să se apuce, deoarece este spre binele lor.
Copiii, din toată țara, nu vă lăsați de citit, orice ar fi, ajungi om mare cu lectura!
Lectura va fi întotdeauna ceva deosebit pentru mine!
Lectura este cel mai frumos cuvânt auzit în clasa întâi. Nu am idee cum ar fi viața fără łectură. Cărțile sunt cele care scot la iveală ce este mai bun!
Ce înseamnă lectura pentru mine (povestire) - Olteanu Florina Alexandra (Turburea - Gorj)
Lectura pentru mine înseamnă o ușă către altă lume, în care toate dorințele și visele devin realitate. Atunci când citești o carte îți faci noi prieteni. O carte este o sursă de informații pe care te poți baza întotdeauna.
Cărțile, pentru mine înseamnă noi prieteni care îmi oferă sfaturi și informații. Atunci când citesc este ca și cum m-aș transfera în acea poveste sau poezie si aș intra în pielea personajelor.
Cel mai mult îmi place să citesc cărți fără imagini, deoarece ador să îmi imaginez de una singură ceea ce se petrece în acea poveste sau poezie.
De obicei, eu citesc cărți pe suport tradițional, dar uneori le citesc și pe computer.
Am avut o impresie bună despre cititul pe computer, deoarece poți căuta mult mai repede cartea sau poveste a dorită, dar cititul pe suport tradițional nu am de gând să-l neglijez, deoarece cititul pe computer îmi obosește repede ochii și încep să mă doară.
Cititul pe e-reader mi se pare o idee foarte bună deoarece îl pot lua cu mine peste tot și nu îmi ocupă spațiu mult în bagaj.
Bucuria de citi cărți este nemărginită!
Cartea, comoara de pret (povestire) - Puscu Bianca Elena (Turburea - Gorj)
Lectura este cea care ne ajută cel mai mult în viaţă. În cărţi descopăr lucruri minunate de care nici nu am auzit până acum.
Primeme mele cărţi m-au impresionat foarte mult, deşi eram cam mică încercam să le desluşesc tainele. Fiecare pagină mă fascina. Citind mereu, am descoperit pasiunea pentru cărţi. Cartea este purtătoare a aînţelepciunii şi a cunoaşterii, făcută să lumineze mintea omului şi să-i încălzească sufletul. Când deschizi o carte pătrunzi într-un univers magic. Lectura este un instrument ce dezvoltă posibilitatea de comunicare între oameni, care îi ajută să-şi formeze capacităţi de gândire şi limbaj. O carte o citeşti când vrei, cum vrei şi ori de câte ori vrei. Acest prieten tăcut îţi oferă ori de câte ori ai nevoie acelaşi răspuns fidel la fiecare întrebare şi-l repetă cu nesfârşită răbdare până ce l-ai înţeles. Cartea este atât de înţelegătoare, încât atunci când n-ai înţeles-o nu se supără, nu jigneşte, te aşteaptă să revii. O regăseşti oricând la fel de credincioasă şi discretă. Datorită cărţii, oamenii au reuşit să privească aspectul pozitiv al vieţii, dar mai ales aflând misterul acesteia. O carte valorează mult mai mult decât banii, pentru că banii îţi pot fi furaţi, dar inteligenţa şi înţelepciunea nu ţi-o poate lua nimeni niciodată.
În acelaşi timp putem spune că ea poate fi un învăţător care te conduce la bine, te face să te bucuri, să râzi şi să plângi. De aceea trebuie să comentăm puţin funcţia ei ca mijloc de educare a omului.
Lectura pentru mine (povestire) - Draghici Gheorghe (Turburea - Gorj)
Lectura este modalitatea prin care în general ființa umană își poate îmbunătății cultura generală și totodată vocabularul.
Pentru mine lectura este o evadare în altă lume, este modul prin care eu îmi îmbogățesc cunoștințele. Cu toate că am acces la forma modernă de comunicare internetul și e-reader-ul, consider că citind o carte mă regăsesc în mijlocul acțiunii respective.
O carte pe suport tradițional cuprinde mai multe expresii, pe care de multe ori nu se întâlnesc pe internet.
Cititul pe e-reader m-a impresionat, deoarece pot să citesc într-un mod clar și concret. E-reader-ul este o modalitate de citit repede și de a înțelege conținutul acesteia și a mă deplasa oriunde cu ea. Citind pe calculator trebuie să ai timp liber pentru că nu poți să te deplasezi cu un calculator oriunde.
Computerul poate fi folositor pentru că poți să afli și alte informații despre cartea pe care vrei să o citești. Oricâte metode de citire moderne ar exista, cred că oamenii vor prefera mai mult lectura clasică, pentru că este un mod de a te relaxa, de a te rupe de lumea înconjurătoare, de a fi tu cu tine.
Cartea este un mijloc de îmbogățirea a vocabularului, ce ne ajută să ne dezvoltăm imaginația și să ne formăm un viitor.
În concluzie, ar fi bine ca oamenii să se îndrepte spre citit, spre lumea poveștilor și a basmelor.
Dragostea pentru lectura (povestire) - Cucu Ana Maria (Turburea - Gorj)
Lectura pentru mine este ca o mamă.
Ea aduce beneficii tuturor cititorilor în măsura în care îi atrage, îi interesează, îi delectează, este forma de cunoașterea vieții.
Eu îmi doresc să găsesc într-o lectură situații de viață și personaje cât mai reale. Lectura îmi oferă așadar în paginile ei lumea reală sau alte lumi imaginare. Rolul său este de a-mi putea rafina limbajul, de a mă învăța să vorbesc corect și să am un limbaj de cunoștințe. Lectura îmi deschide parcă o fereastră nouă spre o lume neștiută. Pare că închide în ea un suflet în semne și un cuvinte, ce prind viață imediat ce ochii și mintea le descoperă.
Mă pot bucura și de călătoriile în timp, pe care le parcurg cu ajutorul gândirii. Pentru mine lectura îmi îmbogățește atât mintea, cât și sufletul. Cărțile ne pot schimba personalitatea și ne pot îmbogății vocabularul.
Consider că ea mă poate transforma într-un om mai bun, mai fortificat. Cartea este o făgăduință!
Eu sunt un cititor fidel al bibliotecii și m-am înscris în proiectul ”E-lectura pentru mine?”, deoarece sunt un pasionat al lecturii. Pentru mine biblioteca nu este doar un loc de unde pot împrumuta cărți, ci este un loc magic și interesant.
Când răsfoiesc paginile îmi amintesc când mama mi-a citit prima dată o carte. Îmi place să citesc cartea pe suport tradițional, deoarece îmi trezește sentimente de încântare, bucurie
Față de personaje și acțiuni. Îmi place să citesc și pe internet, deoarece cartea se găsește mai repede. Pe e-reader cititul pare interesant, nu mai răsfoiesc paginile, nu-mi îngreunează bagajul și poate fi luat oriunde.
Mă bucur că m-am înscris în proiectul ”E-lectura pentru mine?” deoarece este o experiență de neuitat.
Cartea (povestire) - Negoescu Adina Georgiana (Tintareni - Gorj)
Cartea pentru mine reprezintă cel mai puternic mijloc de răspândire şi conservare a cunoştinţelor umane. Putem dialoga, asculta versuri, construii zgrâie nori sau mari platform industrial, numai datorită cărţilor.
În format tradiţional cartea îţi arată timpul acţiunii, personajele şi întâmplările sunt opera imaginaţiei bogate a autorului. Ce tristă ar fi lumea fără cărţi!
Lectura îmbogăţeşte viaţa, facilitând educaţia şi autodezvoltarea individului. Locul unde lectura este accesibilă tuturor este biblioteca.
Acolo putem lectura fie în format tradiţional, dar şi cu ajutorul calculatoarelor sau e-book-ului.
Nevoia de comunicare este necesară, biblioteca fiind poarta de acees la cultură şi infirmaţie. Aici găsim arta cuvintelor potrivite. Aici am redescoperit plăcerea de a citi pentru că deviza Bibliotecii Comunale Ţînţăreni este: “o carte este o lume atunci când este citită, iar o bibliotecă este un univers pentru cititorii ei.”
Tărâmul de vis din lumea lecturii (povestire) - Cioveie Iulia Valentina (Turburea - Gorj)
Lectura! Cel mai frumos cuvânt auzit încă de când eram în clasa întâi. Pentru mine, încă din clasa întâi, lectura a fost ceva foarte deosebit, mirific, ceva ce nu te lasă să pleci până nu termini. Atunci când începi să citești o carte nouă, parcă intri pe un nou tărâm, cel al făgăduinței în care prinți și prințese, te întâmpină de fiecare dată când citești.
Poate vi se părea doar un vis, dar dacă ai puțină imaginație orice lectură poate deveni reală. Te simți de parcă ai zbura, iar toate greutățile pe care le întâmpini vor dispărea îndată.
Atunci când ești trist și singur să nu te descurajezi niciodată, deoarece lectura va fi lângă tine în momentele grele ale vieții și oricât de mare ai fi, niciodată nu ești niciodată prea mic să citești.
Lectura va fi întotdeauna ceva deosebit pentru mine!
Cartea citită de mine s-a numit Morcoveață de Jules Renard. Această carte m-a impresionat, dar în același timp m-a fascinat prin năzbâtiile lui Morcoveață, prin comportamentul său amuzant.
Prefer lectura cărții pe suport tradițional, pentru că mirosul de carte nouă, pe care l-a dobândit te face să o citești in continuare.
E-reader-ul este foarte util, poate fi luat oriunde, de pildă: la bunici, la munte fără să ocupe mult spațiu în bagaj. Am citit aceeași carte și on line, dar pe internet este obositor să stai în fața calculatorului.
Am fost emoționată de fiecare dată când răsfoiam cartea, deoarece nu știam ce năzbâtii va mai săvârșii personajul principal, Morcoveață împreună cu prietenii săi. M-a bucurat citirea acestei cărți și m-a amuzat în același timp.
Lectura în zilele noastre (povestire) - Branisteanu Andreea Raluca (Turburea - Gorj)
Lectura este o lume de basm, unde noi ne întoarcem cu drag. Nu toți pot intra în acest paradis. Este păcat că în zilele noastre, unii copii consideră mai important statul la calculator sau pe tabletă, decât să descopere noi aventuri sau să învețe bunele maniere, ceea ce altora le lipsește.
Am învățat multe cu ajutorul lecturii, fac din ce în ce compuneri mai frumoase și am descoperit multe figuri de stil care îmi sunt folositoare.
Proiectul ”E-lectura pentru mine?” mi-a permis să experimentez cititul de pe trei suporturi diferite: tradițional de pe carte, on line de pe internet si un e-book de pe e-reader.
E-reader-ul mi s-a părut foarte interesant, dar prefer lectura pe suport tradițional.
Cititul pe internet este obositor și nu mă pot deplasa cu el unde doresc.
Lectura ne împarte în cei cu cărți și cei cu carte.
În concluzie mă bucur că m-am înscris în acest proiect și am rămas cu experiență plăcută.
Cartea, prietena mea (povestire) - Nacu Ionut Cosmin (Tintareni - Gorj)
„Ai carte, ai parte!” este proverbul pe care adeseori mi l-au spus ca indemn învăţătorii, profesorii, părinţii ţi bunicii. Mi-amintesc şi acum cu plăcere prima mea carte de colorat. Aveam vreo cinci anişori. Am răsfoit-o cu mare nerăbdare. Imagini după imagini se vedeau prin faţa ochilor mei. Am colorat imagini rând pe rând: „Capra cu trei iezi”, „Alba ca Zăpada” şi alte poveşti.
O altă zi specială pentru mine a fost prima zi de şcoală. În clasă mă aştepta pe bancă „Abecedarul”. Când l-am văzut m-am dus în bancă curioasă să mă uit pe el. Prin faţa ochilor îmi treceau fel de semne întortocheate. Doamna învăţătoare ne-a spus că în anul acesta şcolar vom învăţa să dezlegăm tainele textelor literare. Vom învăţa mai întâi literele pentru a citii şi a scrie.
De curând am descoperit cu bucurie cărţile lectronice. La bibliotecă avem posibilitatea de a citi poveşti pe un dispozitiv special numit e-erader. Pentru toţi copiii e o plăcere să folosească acest instrument plăcut şi util, cu ajutorul căruia poveştile sunt mai accesibile.
Tehnologia în literatură (povestire) - Dragoianu Theodor Gabriel (Tintareni - Gorj)
Pentru mine cartea a fost şi va rămâne căpătâiul tuturor cunoştinţelor. Încă de mic am intrat în contact cu această lume fascinantă ascunsă între două copeţi, o lume pe care am descoperit-o, îndrăgit-o şi mai apoi, iubit-o.
Omul fără carte este ca o plantă sădită pe nisipuri mişcătoare, neavând nici un rost pe lume.
Cuvântul devine imagine, iar imaginea un tablou veritabil pe care îl expunem atâta grijă în suflet, folosind în diverse ocazii modalităţi subtile de a-i arăta valoarea. În aceste vremuri fantastice, când tehnologia se schimbă de la o zi la alta, cartea în format clasic pierde tot mai mult teren în faţa cărţii pe suport digital. Deşi am crescut prin bibliotecă, pot spune cu certitudine că balanţa înclină spre formatul on-line sau e-book.
Bibliotecile clasice ocupă spaţiu foarte mult, cărţile trebuie întreţinute în condiţii optime, astfel apar probleme grave, cum ar fi deteriorarea paginilor şi apariţia unor ciuperci, care ne pot pune viaţa în pericol. Ideal ar fi, ca noii copiii, chiar şi la şcoală să avem tehnologie de ultimă generaţie, să putem intra în contact cu cele mai noi descoperiri.
Părinţii nu îşi pot permite să ne cumpere mai mult, deşi au înţeles cât de necesare sunt aparaturile moderne, pentru că şi ei le folosesc la locul de muncă, dar în sprijinul nostru au venit autorităţile locale prin modernizarea Bibliotecii Comunale.
De ceva timp găsim la bibliotecă tot ce ne interesează, de vreme ce cartea poate fi citită nu doar în variantă clasică, ci şi on-line, dar şi pe tabletă.
Toţi colegii mei par interesaţi de aceste programe ce ne vor ajuta să înţelegem, mai bine că lectura în format e-book vine în spreijinul nostru.
Având foarte multe activităţi culturale, biblioteca a devenit neîncăpătoare, deoarece chiar bunicii vin să înveţe cum să acceseze o pagină de internet. Nici nu ţi-au imaginat în tinereţe că vor avea această şansă de a intra în contact virtual cu oameni din întreaga lume.
Şi totul pare desprins dintr-un film SF, însă este cât se pate de adevărat. Suntem copleşiţi de tot ce ne înconjoară şi putem să denumim această eră – Era Tehnologiei Digitale.
Cu gândul la schimbările ce vor veni, aproape că nu pot să mă dezlipesc de lângă calculator pentru a afla cât mai multe noutăţi, însă o plimbare în natură face foarte bine, din când în când.
Rolul lecturii în viaţa noastră (povestire) - Vatuiu Georgiana Alina (Turburea - Gorj)
Lectura reprezintă o sursă de inspiraţie ea ne ajută cel mai mult în viaţă. Cartea este făcută să lumineze mintea omului şi să-i încălzească suffletul cu mai multă uşurinţă sensurile cuvintelor şi să folosim expresii ţinute minte din cărţi. Am fost încântată să mă înscriu în proiectul „E-lectura pentru mine?”.
În acest proiect etu trebuia sa îmi aleg o carte pe care trebuie să o citesc în trei modalităţi diferite. Pe suportul tradiţional îmi place foarte mul să citesc deoarece, când citeşti o carte îţi imaginezi că esti într-o altă lume şi totul este mai interesant.
Pe suportul on line şi pe e-book îmi place să citesc deoarece simt că sunt într-un vis care nu se mai termina. Cartea este cel mai bun prieten al omului. Ne alegem drumul în viaţa prin carte, începând de mici copii. Ne îmbunătăţim cultura generală, ceeace ne e de mare folos în viaia de zi cu zi. Cu cât citim mai mult, cu atât suntem mai inteligenţi. Gustul pentru lectură se fornează în familie şi la şcoală şi devine partea a vieţii noastre.
Consider că prin lectură ne îmbogăţim vocabularul cât şi cunoţtinţele despre o lume neştiută. O carte este plină de magie.
Cartea (povestire) - Calin Marius Adrian (Tintareni - Gorj)
Cartea pentru mine reprezintă in izvor de înţelepciune. Lectura ma ajută să înţeleg viaţa oamenilor din trecut. Între paginile cărţilor este ascunsă o lume fascinantă. Am învăţat din cărţi că binele învinge răul, iar adevărul învinge minciuna. Tot de aici am aflat că ţara noastră este un mic colţ de rai, poporul nostru şi-a plătit cu viaţa de ce mai multe ori, libertatea.
Mergând la bibliotecă am descoperit cititul on line. Cred că cititul devine din ce în ce mai accesibil odată cu era informatizării. Odată pătrunzând pe Google poţi ajunge cu uşurinţă în „Ţara minunilor” sau descoperi toate misterele Terrei.
Dar iată că timpul nu se opreşte aici, de curând am descoperit e-reader-ul.
Doamna bibliotecar mi-a zis că aceasta reprezintă cartea viitorului. Sunt foarte încântat pentru că într-un singur loc poţi găsi mai multe lecturi. Pot să o manevrez cu uşurinţă, atingând-o doar, iar semnul de carte nu mai este necesar. Şi surprizele continuă.... descopăr chiar că are şi ilustraţii!
Cu siguranţă acum voi citi toate cărţile în format digital.
Citim pentru a sti!
Ştiind voi reuşi să aleg şi să preţuiesc ceea ce este valoros şi încet, dar sigur voi deveni un om adevărat.
Cartea, o prioritate (povestire) - Bobaianu Maria Mihaela (Turburea - Gorj)
Lectura și cărțile sunt foarte importante în viața omului. Cartea ne împărtășesc despre mulțimile de informații ale sale în poezii, povești, romane și cultură generală.
Citind îți îmbogățești sufletul și limbajul verbal iar creierul tău va deveni un laborator de idei și imagini, din care îți vei întocmi înțelesul și filosofia vieții. Cartea pentru mine mereu a însemnat o comoară fără de preț, imaginație, știință, cunoaștere.
Ea este un sprijin. Ea ne ajută să înțelegem și să pătrundem în tainele lumii și ale universului. În filele ei putem descoperi sfaturi, putem culege înțelepciune.
O carte bună este o mângâiere deoarece ne alină, ne atrage cu subiectele ei. Ea este o grupare a cuvintelor, cuvintele fiind rostite fiecare cu altă inimă, deci cartea înfățișează inima în diferite posturi.
Toți oamenii au de la natură, dorința de a cunoaște. Eu cred că lectura este frumoasă și avem ce învăța din ea.
Cărțile sunt cele care scot la iveală din noi ce e mai bun.
sâmbătă, 16 noiembrie 2013
Tehnologia cărţii (povestire) - Curelaru Maria Cosmina (Tintareni - Gorj)
Încă de la grădiniţa am descoperit minunata lume a cărţilor. Îmi place să călătoresc împreună cu cartea descoperind fel de fel de lucruri noi şi interesante. Lectura pentru mine reprezintă atât un prilej de relaxare dar şi de studiu. În această lume fascinantă tehnologia se schimbă de la o zi la alta: formatul tradiţional începe să piardă teren în favoarea celui digital.
Noi copiii ne bucurăm de noua tehnologie pentru că putem accesa mult mai uţor orice informaţie. De ceva timp la Biblioteca Comunală avem posibilitatea de a lectura atât în format clasic, dar şi on-line. Toţi colegii mei sunt de părere că varianta on line pare mult mai interesantă şi o să ne aducem chiar bunicii să se familiarizeze cu noul.
Nu voi uita nicicând poveştile spuse de bunica, prima carte răsfoită de mine, dar nici tableta care ocupă loc puţin şi o pot lua cu mine, chiar şi atunci când merg să-mi vizitez bunicii.
Cartea (povestire) - Buric Maria (Tintareni - Gorj)
Pentru mine cartea a fost şi va rămâne cea mai bună prietenă. Încă de mică, de la serbările şcolare am intrat în lumea personajelor din poveste. Mergând la şcoală am început să descopăr tainele alfabetului, iar apoi lumea poveştilor. M-am simţit Ileana Cosânzeana, Fata babei dar şi Alice în Ţara Minunilor. Citind mi-am îmbogăţit vocabularul, am învăţat fraze şi expresii noi.
Cea care mi-a călăuzit paşii spre mununatul tărâm al poveştilor este doamna bibliotecar. Totdeauna a ştiut să-mi prezinte cartea care mă conducea în călătoria mult visată de mine. Odată cu venirea calculatoarelor la bibliotecă am început să vin zilnic pentru a fi la curent cu tot ce este nou. Dar iată că surprizele nu s-au terminat. De curând putem folosii tableta digitală. Vai, cât de simplu se utilizează şi o pot răsfoii printr-o simplă atingere. Este minunat! Observ că unele poveşti au chiar şi ilustraţii.....
Vă invit să veniţi la bibliotecă şi să călătorim împreună cu cartea spre toate tărâmurile nedescoperite încă.
Buric Maria
Clasa a III-a
Şcoala Gimnazială Ţînţăreni
Lectura şi noua tehnologie (povestire) - Pirvu Albert Alexandru (Targu-Jiu - Gorj)
Părerea mea este că calculatorul ne afectează negativ comportamentul cât şi sănătatea şi cel mai bine este să citim în mod tradiţional.
Am observat cu bucurie că deşi traiul nostru zilnic este foarte greu, plin de griji şi de probleme, dragostea pentru cărţi nu va dispărea şi oricât de greu ne-ar fi. Mereu găsim momente de linişte pentru a lectura.
Cartea pentru mine este un univers care ne educă prin învăţătură şi cultură.
Dintre toate cele trei modalităţi de a citi propuse de bibliotecă prin proiectul „E-lectura pentru mine?” mie mi-a plăcut cel mai mult să citesc de pe e-reader.
Pîrvu Albert Alexandru
Clasa a VI-a D
Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” Târgu-Jiu
Pasiunea mea, cititul (povestire) - Sirbu Eduard Lucian (Targu-Jiu - Gorj)
Sunt Sirbu Eduard si m-am inscris in proiectul E-lectura pentru mine, deoarece m-a tentat e-reader-ul si calculatorul.
Mie mi-a plăcut mai mult să citesc pe calculator deoarece mi se pare un mod mai practic de a citi deoarce cărţile se degradează pe când cele de pe calculator ramân intacte mult timp.
In format traditional nu mi-a placut sa citesc, deoarece sunt plictisit de acele carti.
La e-reader mi-a placut felul in care se schimba paginile.
Sîrbu Eduard Lucian
Clasa a VI-a D
Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” Târgu-Jiu
Îmi place să citesc! (povestire) - Mondea Ana Maria (Targu-Jiu - Gorj)
Pentru mine cartea reprezintă a doua viaţă. Atunci când citesc eu sunt personajul principal (ori că e fată, ori că e băiat) eu fac acţiunea, eu trăiesc toate aceste emoţii şi sentimentul este extraordinar.
Când citesc nu numai că îmi îmbogăţesc vocabularul şi limbajul, dar înţeleg şi lucruri pe care înainte nu le înţelegeam, trăiesc emoţii la care înainte nici nu visam, simt că pot zbura doar atunci când intru în această fantastică lume a cititului.
Pentru mine nu contează dacă respectiva carte am citit-o tradiţional de pe carte sau pe internet, pentru mine ceea ce contează cu adevărat este că am citit-o şi că am simţit acea magie pe care ar trebui să o simtă fiecare dintre noi.
Cartea pe care am ales-o n-am vrut să o citesc la început şi recunosc că înainte să o primesc o mai văzusem prin librărie, dar nu m-a interesat din cauza coperţii, însă după ce am citit-o mi-am dat seama ce greşeală am făcut că am judecat o carte după copretă şi nu după ce era mai important, conţinutul.
La cartea pe care am citit-o „Însemnările unei puştoaice” mie cel mai mult mi-a plăcut de personajul principal, Nikki care deşi era urâtă, era cea mai populară fată din şcoală. Ea reuşeşte să treacă prin toate greutăţile, râsetele, ruşinea şi întâmplările neplăcute de care a avut parte şi îşi face noi prieteni.
Atunci când citesc nu simt doar o bucurie ci toate sentimentele pe care le simt şi personajele în acel moment: tristeţe, frică, foame, groază, nedumerire, sete etc.
De aceea iubesc cartea.
A citi este sentiment extraordinar, iar eu iubesc acest sentiment şi pentru mine nu contează de pe citesc: carte, calculator sau e-reader, ci pentru mine contează că citesc şi să mă simt bine. Mie mi-a plăcut să citesc de e-reader nu numai pentru că mic şi uşor de transportat dar şi pentru că e foarte uşor să-l utilizezi.
E-readerul are toate proprietăţile unei cărţi, dar şi în plus, fiind o plăcere să dai paginile, apăsând pe ecranul acestuia.
Mie mi s-a părut interesant să citesc de pe e-reader pentru că este asemănător cu o carte.
Mondea Ana Maria
Clasa a VI-a D
Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” Târgu-Jiu
Magia lumii cărţilor (povestire) - Tunaru Andreea (Ticleni - Gorj)
Era o zi frumoasă de şcoală. În timpul primei ore din ziua de şcoală am
avut româna. Când a intrat profesoara în clasă toţi am salutat politicos, după
ce am salutat-o, ea ne-a spus că ora aceasta ne va explica ceva despre un
anumit proiect ce va avea loc la biblioteca orăşenească.
Profesoara ne-a spus că biblioteca orăşenească, în parteneriat cu biblioteci din alte localităţi au iniţiat acest proiect şi ne-a comunicat condiţiile de aprticipare. Pentru a putea participa la acest proiect trebuie să completăm nişte formulare, dar vom avea nevoie şi de semnătura părinţilor. Eu am fost foarte încântată.
Această zi de şcolă parcă nu se mai termina. Odată ajunsă acasă m-am grăbit să le spun părinţilor dspre acest proiect şi să întreb dacă sunt de acord să particip la acest proiect. Părinţii mei mi-au spus că dacă eu chiar vreau să fac acet lucru ei sunt de acord.
Următoarea zi eram foarte fericită deoarce, părinţii mei au fost de acord să mă lase să particip la acest proiect al bibliotecii orăşeneşti.
A treia oră am avut româna şi am putut să îi spun profesoarei că părinţii mei au fost de acord să mă lase să particip. Doamnele directoare ne-au însoţit la bibliotecă. Acolo doamnele bibliotecare ne-au explicat ceea ce vom face în acest proiect. Ne-au spus că vom avea şansa să citim ceva la alegerea noastră, dar vom citi în mai multe moduri: on-line (pe internet), tradiţional (din carte, pe hârtie), pe e-reader.
Pe parcursul acestui proiect am avut şansa să citim în toate aceste moduri.
Cititul on line pe internet nu mi s-a părut foarte comod, deoarece luminozitatea calculatorului era foarte puternică şi statul atât de mult pe scaun este foarte incomod.
Cititul tradiţional mi-a plăcut mult deoarece asa citisem de când am început să buchisesc literele.
Cititul pe e-reader era ceva nou, dar mi-a plăcut foarte mult deoarece poţi citii oriunde.
Am comparat cele trei moduri de citit, dar cel mai şi cel mai mult mi-a plăcut să citesc în mod tradiţional, doarece aşa am citit prima oară când am „început să buchisesc” literele.
În final pot să spun că mi-a părut foarte bine că am avut şansa de a participa la acest proiect.
Profesoara ne-a spus că biblioteca orăşenească, în parteneriat cu biblioteci din alte localităţi au iniţiat acest proiect şi ne-a comunicat condiţiile de aprticipare. Pentru a putea participa la acest proiect trebuie să completăm nişte formulare, dar vom avea nevoie şi de semnătura părinţilor. Eu am fost foarte încântată.
Această zi de şcolă parcă nu se mai termina. Odată ajunsă acasă m-am grăbit să le spun părinţilor dspre acest proiect şi să întreb dacă sunt de acord să particip la acest proiect. Părinţii mei mi-au spus că dacă eu chiar vreau să fac acet lucru ei sunt de acord.
Următoarea zi eram foarte fericită deoarce, părinţii mei au fost de acord să mă lase să particip la acest proiect al bibliotecii orăşeneşti.
A treia oră am avut româna şi am putut să îi spun profesoarei că părinţii mei au fost de acord să mă lase să particip. Doamnele directoare ne-au însoţit la bibliotecă. Acolo doamnele bibliotecare ne-au explicat ceea ce vom face în acest proiect. Ne-au spus că vom avea şansa să citim ceva la alegerea noastră, dar vom citi în mai multe moduri: on-line (pe internet), tradiţional (din carte, pe hârtie), pe e-reader.
Pe parcursul acestui proiect am avut şansa să citim în toate aceste moduri.
Cititul on line pe internet nu mi s-a părut foarte comod, deoarece luminozitatea calculatorului era foarte puternică şi statul atât de mult pe scaun este foarte incomod.
Cititul tradiţional mi-a plăcut mult deoarece asa citisem de când am început să buchisesc literele.
Cititul pe e-reader era ceva nou, dar mi-a plăcut foarte mult deoarece poţi citii oriunde.
Am comparat cele trei moduri de citit, dar cel mai şi cel mai mult mi-a plăcut să citesc în mod tradiţional, doarece aşa am citit prima oară când am „început să buchisesc” literele.
În final pot să spun că mi-a părut foarte bine că am avut şansa de a participa la acest proiect.
Tunaru Elena Andreea Adriana
vineri, 15 noiembrie 2013
E-lectura pentru mine (povestire) - Ticleanu Bianca Adriana (Ticleni - Gorj)
Acest proiect mi-a folosit pentru că am avut posibilitatea de a citi de pe trei suporturi diferite: de pe carte în mod tradiţional, de pe internet, cărţi on line şi E-book-uri, folosind E-readere-le la Biblioteca Orăşenească “Nicolae Diaconu”.
Am citit on line “Fata moşului şi fata babei” de Ion Creangă, “Doi feţi cu stea în frunte” de Ioan Slavici şi “Sarea în bucate” de Petre Ispirescu.
În format tradiţional am citit “Amintiri din copilărie”, de Ion Creangă precum şi “Basmele românilor” de Petre Ispirescu.
La bibliotecă am folosit e-reader-ul pentru a citi sub formă de E-book-uri “Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte” precum şi “Prâslea cel voinic şi merele de aur”.
Cel mai intersant mod de a citi mi s-a părut e-readeru-ul, pentru că am avut posibilitatea să citesc mai rapid, am mărit sau micşorat scrisul, l-am manevrat uşor, iar lectura a fost plăcută.
De asemenea, prin acest proiect, am avut posibilitatea să ma împrietenesc cu alţi cititori, să comentăm ce am citit să realizăm povestiri digitale sau să redăm prin culori fragmente din textile lecturate.
Lectura, pentru mine înseamnă să-mi petrec mai plăcut timpul liber, să-mi îmbogăţesc vocabularul, să mă exprim correct şi să creez mici povestioare.
Aş vrea să-i rog pe toţi copiii să citească mai mult, să vină la bibliotecă, fiindcă aici lectura e la ea acasă, să descopere că prin lectură pot devein mai buni, mai toleranţi, mai descurcăreţi.
E-reader-ul este suportul care poate fi folosit priunde, e uşor de transportat şi are înmagazinate în el multe lecture, ceea ce într-o carte nu este intotdeauna posibil, iar Internetul poate cădea când ţi-e lumea mai dragă.
Indiferent de suportul folosit, e important că în urma lecturării textuui să poţi spune “Carte frumoasă, cinste cui te-a scris!”
Ticleanu Bianca Adriana
Clasa a IV-a
Şcoala Gimnazială Ţicleni
Magia lecturii (povestire) - Trusca Malina (Tintareni - Gorj)
Mă numesc Mălina Trusca şi încep prin a vă spune că mă număr printre cele mai norocoase persoane care au participat la proiectul „E-lectura pentru mine?”. Consider că prin intermediul acestui proiect am descoperit o nouă pasiune pentru lectură.
Am avut ocazia să citesc de pe toate cele trei suporturi: tradiţional, on line de pe intrenet şi de pe e-reader.
Principalul mod de a citi care m-a impresionat este cititul de pe carte. Nimic nu este mai frumos decât să citeşti o carte şi a-i descoperi misterele acesteia.
M-am îndreptat către lectură, deoarece este singurul loc în care mă regăsesc şi-n care-mi pot exprima gândurile, sentimentele şi trăirile.
Cărţile pe care le-am citit în împreună cu doamnele bibliotecare şi colegii mei sunt: „Amintiri din copilărie” şi „Baltagul”. Acestea sunt doar două dintre numeroasele cărţi pe care am avut ocazia să le citesc.
Trusca Malina
E-lectura pentru mine (povestire) - Popescu Denisa (Ticleni - Gorj)
Într-o zi de iarnă doamna învăţătoare ne-a spus despre proiectul „E-lectura pentru mine?” la care m-am înscris. Când am ajuns acasă le-am spus părinţilor mei despre proiect şi au fost şi ei de acord.
A doua zi, când am mers la biblioteca orăşenească, bibliotecara a spus că trebuie să citim în trei moduri: on line, pe caret şi pe e-reader.
În format on line am citit „Ciocârlia”, de pe carte am citit „Pinocchio” şi de pe e-reader „Amintiri din copilărie”.
Cel mai mult mi-a plăcut să citesc pe carte, adică tradiţional. Îi mulţumesc doamnei învăţătoare că am aprticipat la acst proiect.
Popescu Denisa
Clasa a IV-a
Foşnetul paginilor (povestire) - Simescu Octavian (Targu-Jiu - Gorj)
Numele meu este Tavi si pentru ca imi place sa citesc m-am inscris la biblioteca in proiectul E-lectura pentru mine unde am avut de citit trei carti de pe diferite formate : traditional de pe carte, online de pe internet si un e-book de pe e-reader.
Citind o carte ai multe de castigat. Cititul iti imbogateste imaginatia si vocabularul.
Pe format traditional am ales cartea „ Singur pe lume” . Aceasta carte m-a impresionat deoarece in ciuda atator necazuri Remi a stiut sa se bucure de fiecare moment.
De pe internet nu mi-a placut sa citesc deoarece se gaseste greu cartea dorita . Totusi cititul pe internet are si avantaje deoarece daca nu gasesti o carte la biblioteca poti incerca sa o citesti pe internet.
Cititul pe e-reader este asemanator cu cel in format traditional pentru ca il poti lua cu tine in calatorii , dar cel mai mult mi-a placut sa citesc de pe carte pentru ca imi place sa aud fosnetul filelor.
Simescu Octavian
Clasa a VI-a D
Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” Târgu-Jiu
Cititul pasiunea mea (povestire) - Rijnita Adelina (Ticleni - Gorj)
Mă numesc Rijnita Adelina şi îmi amintesc cu plăcere de vremea când am învăţat să citesc şi pur şi simplu, devoram rafturi întregi de bibliotecă.... pe atunci nu citeam selectiv, citeam aproape orice îmi cădea în mână, dar acum reflectând, îmi dau seama că am avut şansa să parcurg aproape toate operele importante ale marilor scriitori ..... pentru mine nu exista plăcere mai mare, deccât să merg la bibliotecă şi să mă întorc acasă cu sacoşa plnă de cărţi, să le stivuiesc pe masă şi să mă aşez la citit.
Peste ani, am alcătuit un top al cărţilor care m-au impresionat, iar la loc de cinste figurează „Război şi pace” de Lev Tolstoi (scriitori străini) şi „Cel mai iubit dintre pământeni” de Marin Preda (scriitori autohtoni).... Fac parte din categoria cărţilor a căror lectură aş relua-o oricând cu plăcere!
Acum, când am experimentat prin participare la acest proiect cititul pe mai multe suprturi, mi-am dat seama că mie îmi place să citesc în mod tradiţional. Nu îmi displace nici cititul de pe e-reader, dar este mai obositor din punctul meu de vedere aş adăuga că la fel este şi cititul on-line.
Rijnita Adelina – clasa a VIII-a
E-lectura pentru mine (povestire) - Glodeanu Daria Oana (Ticleni - Gorj)
Lectura reprezintă pentru mine bucuri ade a citi, de a descoperi lucruri noi şi utilr, de a-mi îmbogăţi imaginaţia. Prin lectură pătrunzi într-o lume fermecată, în lumea literelor şi a cuvintelor frumoase, unde tortul este posibil.
Fie că frunzărim o carte, fie că citim pe un e-reader, bucuria prilejuită de lectură rămâne aceeaşi.
Ori în epoca modern, lumea navighează pe internet cu toate pânzele sus! De aceea, dacă e să fac o alegere între “cititul tradiţional” şi cel electronic, aleg ultima variant, deoarece citittul se afce mult mai uşor, având posibilitatea să mărim literele, să citim noaptea fă ră să aprindem lumina.
E-reader-ul poate fi transportat oriunde şi are o capacitate de stocare mare, adunând în el o bibliotecă întreagă, ajutându-ne doar de degete apăsătoare de taste sau mângâietoare de ecran.
E-reader-ul este prietenos cu natura, nemaifiind nevoie să tăiem copaci pentru a fabrica hârtie. De asemenea, atunci când citesc u e-book pot să o fac ascultând muzica favorită, fără să mai fie nevoie să utilizez un alt aparat. Paginile rămân curate şi nu se îngălbenesc ca în cazul unei cărţi, fiind foarte uşor de parcurs.
De aceea, eu cred că viitorul aparţine e-book-rilor şi e-readeru-lui.
Glodeanu Daria Oana
Clasa a VI-a
Şcolala Gimnazială Ţicleni
Lectura (povestire) - Tetileanu Ştefania (Targu Jiu - Gorj)
Deşi internetul ne domină de ceva ani viaţa, având în vedere volumul şi varietatea informaţiilor pe care le poţi găsi accesând doar o tastă de la calculator, eu cred că nu poate înlociu în totalitate cărţiile.
Eu cred că sunt senzaţii diferite de a citi pe internet sau să stai tolănit în fotoliu, sau să citeşti o carte sub un copac. Acest lucru l-am simţit eu când am început a prinde gustul de aciti o carte până la sfârşitul ei.
Eu dacă încep să descriu senzaţiile pe care le simt când citesc pe internet , pe o carte sau de pe e-reader aş concluziona următoarele:
-Pe internet îmi place să citesc ştiri (dar scurte), lucruri care s-au întâmplat zilnic să aflu descrierea unui lucru pe care îl consider că este mai greu să-l caut în dicţionar sau volumul de pagini citite într-o carte care este mare pentru a afla ceva. Nu îmi place să citesc cărţi pe internet, care mă obosesc în faţa calculatorului.
-Din cărţi nu îmi place să caut noţiuni, cred că trebuie să citeşti prea mult până afli ce vrei, dar îmi placesă citesc fizic o carte pentru că îmi creează senzaţia că mă ţine lipită de ea până întâmplarea se savârşeşte. (senzaţia această nu o am în faţa calculatorului).
-E-reader-ul este un obiect frumos şi am senzaţii plăcute când am citit pe el, însă mie mi s-a părut cel mai frumos să citesc „în stil vechi” – pe carte.
Tetileanu Ştefania
Clasa a III-a B
Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” Târgu-Jiu
Plăcerea mea de a citi (povestire) - Ciocan Elena Mădălina (Targu Jiu - Gorj)
Ce este lectura? Dacă i-aș putea atribui o definiție ar fi: lectura este bucuria de a citi. Pentru mine cititul nu reprezintă doar actul in sine…deschid cartea,o citesc mai mult plictisită decât încântată,ajunsă la final o închid,o așez la loc în bibliotecă și gata…ideile rămân ferecate între paginile cărții.
Pentru mine cititul reprezintă o empatie,o transpunere in universul cărții,dar si in gândurile autorului. Lectura îmi oferă o lume scăldată in armonie ce te îndeamnă sa cugeți mai mult la ceea ce se întâmpla in jurul tău,te îndeamnă sa te gândești la o lume in care vrei sa trăiești.
Plăcerea lecturii înseamnă emoție,suspans,fericire si chiar ochi scăldați in lacrimi. Toate aceste lucruri mă transforma ca lector intr-un cititor ușor melancolic.
Plăcerea lecturii o asemui cu un ness tare sau un joc antrenant de tenis. Aceeași plăcere,dar are si alte beneficii:sfaturi pentru viața-mi insipidă,inodoră,idei pentru a-mi îndeplini visele.
Tocmai de aceea,modalitatea in care citesc o anumita carte nu este chiar atât de importanta pentru mine. Totuși,lecturarea unei cărți pe suport tradițional mă încântă mai mult decât o carte citita on line.
Dar eu citesc unele cărți si prin intermediul internetului,deoarece nu le pot găsi întotdeauna la biblioteca sau la librărie.
Cititul este unul dintre hobby-urile mele preferate așa ca îmi place sa lecturez o carte in oricare modalitate la care pot apela sa-mi satisfac setea de lectura.
Eu consider că cititul de pe E-reader este cu adevărat o experienţă unică, deosebită, chiar palpitantă. Această nouă modalitate de citire poate deveni chiar optuma opţiune pentru elevi pentru a-şi citi lecturile suplomentare.
În acelaşi timp, consider că nu trebuie înlăturată modaliatetea de citire în mod tradiţional sau prin intermediul internetului.
De fapt E-reader-ul este o combinaţie între cele două modalităţi de citire. Eu am experimentat acest nou stil de citire şi consider că este foarte palpitant deşi întodeauna mi-a plăcut mai mult să simt cartea vibrându-mi în mână, în locul cititului virtual.
Dar pentru o „devoratoare de cărţi” ca mine E-readerul este o experienţă cu adevărat plăcută, pe care aş dori să o repet şi în viitor. Am lecturat romanul „Micuţele doamne” şi pentru prima oară mi-a plăcut să citesc ceva virtual, calculatorul neexistând printre optimele mele opţiuni de lecturare.
Recomand această nouă modalitate de citire tuturor copiilor sau adolescenţilor care sunt pasionaţi de lectură.
Ciocan Elena Mădălina
Clasa a VI-a D
Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” Târgu-Jiu
Cartea, prietena mea (povestire) - Alexandru Ionuţ (Tintareni - Gorj)
Mă numesc Alexandru Ionuţ şi locuiesc în comuna Ţînţăreni. Eu merg în fiecare zi la bibliotecă unde doamna Iuliana mă întâmpină totdeauna cu zâmbetul pe buze.
Acollo găsesc cărţi foarte frumos colorate care sunt frumos aranjate la raft, corespunzător literelor alfabetului.
Doamna bibliotecar mi-a prezentat o carte mare cu multe desene. M-a atras foarte mult, chiar dacă nu ştiam încă să citesc. Doamna învăţătoare Bălăceanu elena şi doamna Iuliana au avut răbdare cu mine şi am aînceput să citesc din ce în ce mai bine. Acum pentru mine cartea înseamnă cel mai minunat peisaj. Dacă nu veţi lectura o carte o să întâmpinaţi multe obstacole de netrecut în viaţă.
La bibliotecă am descoperit lumea virtuală, adică calculatorul, atât de necesar mie pentru comunicarea cu rudele aflate în străinătate, dar şi pentru a citi. Noua tehnologie ne ajută să găsim imediat cartea pe care o căutăm. Cu ajutorul calculatorului şi e-readeru-lui călătorim peste mări şi ţări în doar câteva secunde.
Este minunat să lecturăm cât mai multe cărţi pentru că numai aşa o să ne deyvoltăm intelectul.
Alexandru Ionuţ, clasa a V-a
Şcoala Gimnazială Ţînţăreni
Lectura izvor de bucurie (povestire) - Bobaianu Elena Raluca (Turburea - Gorj)
Lectura este cel mai important lucru pentru copii. Fără ea nu ar știi să citească și să scrie. Este făcută să lumineze mintea omului.
Citind foarte mult ne îmbogățim vocabularul. Călătoria în lumea cărții este o aventură spirituală. Cartea este o mângâiere, o consolare și un sprijin. Este un bun prieten de nădejde, deoarece nu ne lasă niciodată la greu. Din ele învățăm multe lucruri care ne ajută să devenim oameni mari în viață. Ea este singurul izvor care dintotdeauna îți dă informația completă. Poți să te întorci la ea ori de câte ori este nevoie. Te învață să fii bun, drept, cinstit dar mai ales să ierți. Este un mod de comunicare și reprezintă o ordonare a cuvintelor. Ne face să trăim în afara minciunii și a nedreptății. M-am înscris la bibliotecă la proiectul ”E-lectura pentru mine?” și m-a fascinat ideea de a experimenta cititul unei cărți pe trei modalități: tradițional de pe carte, on line de pe internet și folosind e-reader-ul. Mie mi-a plăcut să citesc pe toate cele trei modalități.
O carte este o provocare pentru fiecare dintre noi. Nu trebuie decât să profităm de această imensă comoară și să învățăm să o prețuim.
Bobaianu Elena Raluca, clasa a VI-a
Școala Generală nr 1 Turburea
joi, 14 noiembrie 2013
Imi place sa folosesc calculatorul - Arpezeanu Bogdan (Tintareni - Gorj)
Imi place sa folosesc calculatorul
Imi place tot ceea ce inseamna tehnologie, de aceea imi place sa citesc o poveste in format electronic. de multe ori in timp ce citesc o carte tiparita, din cauza greutatii îmi este greu sa o tin in mana. e mai comod sa tii in mana un e-reader. are o greutate mica, fata de o carte groasa.
Ati incercat sa cititi ”Micul print” stand culcat in pat pe o parte? Cam greu greu să dati paginile.... nu? La e-reader nu exista aceasta problema. Într-un e-reader se poate pastra sute de carti, pe care sa le ai mereu la imndemană. Viitorul va fi al cartilor electronice - sunt mai ieftine, ocupa mai putin spatiu și se face economie de hartie și se protejeaza copacii. Cu un dispozitiv electronic trebuie sa fiu atent sa nu cada jos sau apa pe el. Cu toate acestea te poate lasa bateria chiar in momentul in care eroul principal face ceva incredibil.
Ghiozdanul ar putea fiu mai usor daca elevii ar inlocui atatea carti si caiete cu e-book-uri.
Cred ca si bunicilor mei le-ar fi mai usor sa citeasca pe un e-reader, pentru ca poti mari dimensiunea literelor.
oare ar putea ei renunta la cele doua biblioteci pline de carti pe care le-au citit de mai multe ori? la e-book pot pune cate semne de carte vreau, fara la mazgalesc sau sa indoi colturile paginilor. Astfel, ascul si sfatul doamnei invatatoare care ne spune sa ne purtam frumos cu cartile.
Tata mi-a spus ca in curand cartea tiparita va fi mai scumpa decat cea in format electronic. Ca toti parintii el se gandeste la variante cea mai ieftina. El crede ca lectura este foarte importanta, un motiv in plus sa fie de acord cu mine ca voi avea nevoie de un e-reader performant.
Imi place tot ceea ce inseamna tehnologie, de aceea imi place sa citesc o poveste in format electronic. de multe ori in timp ce citesc o carte tiparita, din cauza greutatii îmi este greu sa o tin in mana. e mai comod sa tii in mana un e-reader. are o greutate mica, fata de o carte groasa.
Ati incercat sa cititi ”Micul print” stand culcat in pat pe o parte? Cam greu greu să dati paginile.... nu? La e-reader nu exista aceasta problema. Într-un e-reader se poate pastra sute de carti, pe care sa le ai mereu la imndemană. Viitorul va fi al cartilor electronice - sunt mai ieftine, ocupa mai putin spatiu și se face economie de hartie și se protejeaza copacii. Cu un dispozitiv electronic trebuie sa fiu atent sa nu cada jos sau apa pe el. Cu toate acestea te poate lasa bateria chiar in momentul in care eroul principal face ceva incredibil.
Ghiozdanul ar putea fiu mai usor daca elevii ar inlocui atatea carti si caiete cu e-book-uri.
Cred ca si bunicilor mei le-ar fi mai usor sa citeasca pe un e-reader, pentru ca poti mari dimensiunea literelor.
oare ar putea ei renunta la cele doua biblioteci pline de carti pe care le-au citit de mai multe ori? la e-book pot pune cate semne de carte vreau, fara la mazgalesc sau sa indoi colturile paginilor. Astfel, ascul si sfatul doamnei invatatoare care ne spune sa ne purtam frumos cu cartile.
Tata mi-a spus ca in curand cartea tiparita va fi mai scumpa decat cea in format electronic. Ca toti parintii el se gandeste la variante cea mai ieftina. El crede ca lectura este foarte importanta, un motiv in plus sa fie de acord cu mine ca voi avea nevoie de un e-reader performant.
Arpezeanu Bogdan
Tintareni - Gorj
Modul meu preferat de a citi (povestire) - Chivulescu Matei (Targu Jiu - Gorj)
Părerea mea este că cel mai frumos mod de a citi este cel tradiţional. Mie îmi place mult să citesc tradiţional pentru că pe mine mă cuprinde mai bine “vraja” cărţii când stau comod în pat. Parcă sunt absorbit în carte şi stau chiar lângă personaje şi trăiesc acţiunea. Cartea pe care am ales-o se numeşte “Aventurile lui Huckleberry Finn”, pentru că este o carte de aventuri şi am şi eu un spirit aventurier. Asta nu înseamnă că şi cartea “Colţ Alb”, pe care am ales-o să o citesc pe internet nu este o carte de aventuri, dar mai mult mă pasionează aventurile cuiva de vârsta mea, care să semene mai mult cu mine. Deci, părerea mea este că cel mai frumos mod de a citi este cel tradiţional. Când am citit de pe e-reader pot spune că acest mod de a citi m-a surprins şi în plus e mai uşor dacă te duci în vacanţă să iei cu tine un e-reader, decât zece cărţi. Chivulescu Matei Clasa a VI-a D Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” Târgu-Jiu
Lectura, prietena copiilor (povestire) - Băltăreţu Ana Maria Roxana (Turburea - Gorj)
Citind îţi îmbogăţeşti vocabularul, citim pentru a ne cultiva şi a ne îmbogăţii cunoştinţele. Lectura reprezintă pentru mine o plăcere, un moment de relaxare. Uiţi de micile probleme pe care le ai atunci când citeşti ţi se pare că intrii într-o lume magică plină numai de de personaje vesele. Este foarte important să citeşti de mic copil pentru a învăţa mai multe lucruri ce pot fi folosite în viitor. Lectura este o făgăduinţă ce ne dezvoltă imaginaţia şi gândirea.
Lectura citită de mine este „Povestea unui om leneş” de Ion Creangă. Această poveste m-a impresionat prin comportamentul personajului principal, care era un om leneş iar sătenii au hotărât sa-l spânzure pebtru a nu mai da pilda de lenevire şi altora, precum proverbul „Leneşul fuge când e vorba de muncă, dar vine cel dintâi când e vorba de mâncare. Hărnicia aduce pâine, lenea sărăcie.”
Îmi place să citesc o carte în stil tradiţional, deoarece îmi place mirosul de carte nouă, ilustrţiile care reprezintă conţinutul lecturii şi o poţi lua cu tine în orice călătorie pe care o faci.
Pe cartea on-line de pe internet nu-mi place să lecturez deoarece există riscul de a nu fi cartea dorită pe internet, să nu am curent electric şi nu pot să mă deplasez cu calculatorul unde doresc eu. Lectura citită pe suport e-reader este magnifică, deoarece mă pot deplasa unde doresc, nu-mi îngreunează bagajul şi totodată sunt introduse mai multe opere scrise de diferiţi autori.
Citeşte! Numai citind mereu creierul tău va deveni un laborator nesfârşit de idei şi imagini.
Iubeşte natura, pentru că nicăeri nu se iubeşte mai frumos, mai pe înţeles ca în cărţi.
Băltăreţu Ana Maria Roxana
Clasa a VI-a
Îmi place să citesc! (povestire) - Băltăreţu Raluca Alice (Turburea - Gorj)
Când eram mică nu îmi plăcea să citesc. Într-o zi mama mi-a adus o carte. Nu m-am putut despărţi de ea până nu am terminat-o de citit. Mi-am dat seama cât de mult greşisem până atunci că nu îmi plăcea să citesc. Pasiunea pentru lectură este un lucru minunat. Din orice carte poţi învăţa ceva nou. Mi se pare fascinant cum pot autorii cărţilor să creeze o nouă lume de care noi, cititorii să ne îndrăgostim. Lectura este un mod de a îmi petrece timpul liber, iar cărţile sunt cei mai buni prieteni pe care îi poate avea un copil. Am fost încântată de ideea doamnei bibliotecare şi doamnele profesoare să ma înscriu la proiectul „E-lectura pentru mine?” să experimentez trei modalităşi de a citi o carte. Îmi place să citesc o carte „adevărată”, decât un e-book. Simt o deosebită plăcere să răsfoiesc paginile îngălbenite ale unei cărţi. Fiecare pagină răsfoită devine o încântare, textul mă captivează introducându-ma parcă în poveste. Simt parcă cum literele ajung de pe pagină pe mâinile mele. În scurt timp, toate cuvintele trec de pe degete pe braţe, îmi gâdilă pielea sensibilă mă fac să simt parcă mirosul pe care îl inspiră autorul. Atingând paginile cărţii parcă personajele mă ating uşor mângîindu-mi obrazul. Asta pentru că eu citesc numai cărţi cu final fericit. Mă scufund parcă în poveşti pe care ajung să le visez, să le simt, să le trăiesc. Pentru mine cartea este un prieten. Nu aş renunţa niciodată la a citi o carte tipărită în favoarea uneia electronice. Băltăreţu Raluca Alice, clasa a V-a Şcoala Generală nr 1 Turburea
De ce îmi place internetul (povestire) - Parau Sorina Ionela (Targu Jiu - Gorj)
Îmi place să citesc mai mult pe internet pentru că sunt imagini şi nu pierd rândul.
Pe carte nu îmi place să citesc pentru că nu sunt imagini şi pierd rândul.
Pe internet dacă doresc informaţii suplimentare le pot găsi, altele decât cele strict scrise în carte.
Pe google găsesc foarte multe imagini legate de subiectul care mă interesează.
Este foarte frumos să citeşti de pe internet pentru că o parte din documentare sunt inspirate din realitate şi sunt însoţite de povestiri şi interviuri.
O parte din informaţii sunt şi în carte, dar acestea sunt doar scrise, câteodată cu scris mărunt şi pierd şirul povestirilor.
Pe intrnet găsesc informaţii cu privire la ultimele apariţii în domeniile pe care le studiez la şcoală.
Manualele sunt surse de informaţii reduse la nivel de idei.
Internetul este posibilitatea cu care pot comunica cu alţi elevi pentru referate şi informaţii legate din manualele şcolare.
O mare parte a lecţiilor din manuale ne cer să scoatem informaţii suplimentare cu privire la lecţia pe care doamna învăţătoare ne-a predat-o la clasă şi o avem ca temă.
Aceste informaţii pe care ni le arată internetul ne învaţă să cunoaştem cât mai multe lucruri care ne sunt folositoare în viaţă, dar şi o parte din faptele mai plăcute ale vieţii.
După ce am citit şi un e-book pe e-reader la bibliotecă pot spune că cititul pe acest aparat îmi place foarte mult că nu pierd rândurile ca pe internet sau pe carte.
Părău Sorina
Clasa a III-a B
Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” Târgu-Jiu
În lumea cărţilor (povestire) - Alexandru Bianca (Tintareni - Gorj)
Era începutul lunii iulie. Vacanţa de vară tocmai începuse, iar eu mă plictiseam. Mama îmi spunea mereu că pentru a-mi îmbogăţi vocabularul trebuie să citeşti, da pe mine nu prea mă încânta ideea.
Într-o zi m-am decis să merg la bibliotecă. Ajunsă acolo, doamna bibliotecară m-a întrebat ce cărţi aş vrea să citesc. Tot ea mi-a recomandat să citesc „Amintiri din copilărie” de Ion Creangă. Pe prima filă era portretul autorului. Priveam cuprinsul. Erau poveşti care parcă te rugau să le citeşti. Am început să citesc şi nici nu mi-am dat seama ce repede a trecut timpul. Din acea zi a descoperit o lume fantastică a cărţilor. Era o lume în care puteai intra şi te puteai transforma în orice personaj vrei, aşa cum şi Ion Creangă îşi povestea amintirile sale.
Mai mult decât atât, doamna bibliotecară mi-a dat să folosesc un e-reader care m-a impresionat încă de la început. Numeroasele opere literare existente pe e-reader m-au încântat, iar uşurinţa folosirii acestuia m-a determinat să mi-l fac prieten nedespărţit.
Lumea cărţilor este o lume frumoasă în care poţi să evadezi ori de câte ori vrei.
Dacă eşti trist, citeşte o carte, fii tu personajul principal şi vei vedea că te vei simţi mul mai bine.
Vacanţa aceasta a fost pentru mine cea mai frumoasă pentru că am descoprit ceva nou: „Lumea Cărţilor”.
Alexandru Bianca, clasa a V-a
Şcoala Gimnazială Ţînţăreni
Bucuria lecturii - Filip Robert (Targu Jiu - Gorj)
Bucuria lecturii
Lectura este o călătorie cu trenul. Îmbarcarea este dificilă pentru că emoţiile de început îşi fac apariţia. Oamenii din compartiment te privesc ca pe un străin şi poate nu vei găsi loc. Când reuşeşti totuşi să-ţi alegi un scaun la fereastră, natura parcă înfloreşte văzând cu ochii.
Entuziasmul tău începe să crească, realizezi treptat că eşti pe drumul cel bun. Sentimente diverse te încearcă atunci când treci de la lectura cărţii la lectura on-line, iar tu devii tot mai curios şi fericit. Încerci să împarţi aceste trăiri cu cei din jurul tău, de vârsta ta sau apropiaţi vârstei tale şi astfel începi să arzi ca o torţă a cunoaşterii prin lectură.
Ajuns la capătul călătoriei, la ultima pagină a cărţii, iar mâinile tale închid şi cea din urmă copertă, realizezi cu adevărat că toate – misterul, aventura, detamăgirea, deznodământul s-au întâmplat doar în interiorul tău, că ai călătorit pe tărâmul imaginaţiei şi că lectura a fost un instrument ce te-a ajutat să descoperi taine ascunse.
E-reader-ul este un fel de tabletă numai că puţin mai mic. Mi-a plăcut să citesc de pe e-reader pentru că am aflat un lucru nou.
Încercaţi şi voi să citiţi de pe e-reader!
Filip Robert
Clasa a III-a B
Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” Târgu-Jiu
Tărâmul magiei - Garniceanu Rodica Adriana (Tintareni - Gorj)
La ora de limba română, doamna profesoară ne-a prezentat proiectul „E-lectura pentru mine?”. După ce ne-a citi regulamentul, doamna profesoară ne-a dat fişa de înscriere, care trebuia semnată de părinţi.
Când am ajuns acasă, eram foarte fericită că am să particip la acest proiect, de la biblioteca orăşenească, în parteneriat cu alte biblioteci.
Părinţii ei au fost de accord să particip.
A doua zi, doamnele directoare ne-au însoţit la bibliotecă. Acolo, doamnele bibliotecare ne-au explicat ce trebuie să facem.
Am citit cărţi de pe trei suporturi diferite: în format tradiţional „Amintiri din copilărie”, on line pe internet „Fata moşului şi fata babei” şi un e-book „Păcălă Tândală” p e-reader.
Dintre toate aceste moduri de lecturare, mi-a plăcut cel mai mult, cel tradţiţional, pentru că aşa am citit din clasa înâti, dar mi-a plăcut să citesc şi pe e-reader, pentru că este ceva nou şi m-a surprins.
Lectura este timpul petrecut în camera mea, unde sunt cuprinsă în tărâmul magiei, dincolo de lumea noastră.
Fiecare om are o pasiune. Una dintre pasiunile mele este cititul, iar îndemnul meu este: Cititul cât mai mult! Numai citind îţi îmbogăţeşti vocabularului.
Garniceanu Rodica Adriana - Clasa a VI-a
Impresii de lectură - Făiniş Mario Stefan (Targu Jiu - Gorj)
Numele meu este Mario şi m-am înscris la bibliotecă în proiectul E-lectura pentru mine pentru că îmi place să citesc. În acest proiect am citit trei cărţi în trei formate diferite: tradiţional de pe carte, on line de pe internet şi un e-book de pe e-reader. Mie îmi place să citesc de pe carte deoarece aceasta este cea mai bună prietenă a mea. Ea mă ajută tot timpul când am un test sau concurs. Cititul tradiţional este cel mai frumos fel de a citi. Când eşti la şcoală calculatorul nu este pe lângă tine, însă cartea da. Într-o noapte aceasta mi-a spus cu întruchipare de om: Să nu te sperii prea tare Dacă într-o bună zi Locul acesta o să rămână alb? Poate că-n ziua aceea n-o să mai am nimic de spus Sau poate că-n ziua aceea O să vreau să tac Iar locul acesta Cu multe cuvinte Şi semne O să vorbească în locul meu Să fie pentru voi un nou fel de a citi! De pe calculator mie nu îmi place să citesc deoarece acesta poate cauza dureri de cap, iar în cel mai rău caz o foarte posibilă orbire. Energia pe care el o consumă poate polua foarte tare mediul. Când începi să citeşti acesta se poate bloca. De nenumărate ori nu găseşti ceea ce îţi trebuie. După ce am citi un e-book la bibliotecă pot spune că mi-a plăcut să citesc de pe e-reader, deoarece acesta are multe poveşti interesante, pe care poate nu le găsim în cărţi. Făiniş Mario Clasa a III-a B Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” Târgu-Jiu
E-lectura pentru mine! - Alexe Teodora (Ticleni - Gorj)
Era o zi frumoasă de iarnă. Mergând spre şcoală, am văzut un afiş mare, frumos şi foarte colorat. M-am dus să vad ce scria pe acel afiş. Era vorba despre un proiect ce ne invita pe noi elevii să participăm la acest eveniment frumos plin de gândire, de citire şi de scriere.
Noi elevii am vrut să ne înscriem chiar azi pe 5 februarie, pentru că dacă trecea luna februarie nu ne mai puteam înscrie in luna martie. Am ajuns la şcoală şi atunci am întrebat-o pe doamna învăţătoare dacă am putea să-mi dea o fişă de înscriere să o completez. Am completat fişa la şcolă, dar trebuia şi semnătura unnui părinte pentru aceeptarea la înscriere. Am ajuns acasă unde mama mă aştepta la poartă.
Am scos repede foaia din ghiozdan şi am pus-o pe mama cu disperare să îmi semneze. Am convins-o să îmi semneze şi atunci am plecat repede spre bibliotecă. Eram foarte fericită.
Le-am dat fişa doamnelor bibliotecare, care mi-au explicat încă o dată în ce constă acest proiect: că trebuie să citesc prin trei moduri: de pe carte în mod tradiţional, de pe intrenet cărţi on line şi pe E-book-uri, folosind e-readerele la bibliotecă.
Tradiţional mi-am ales „Vrăjitorul din Oz”, on line mi-am ales „Scufiţa Roşie”, iar pe E-reader am Citit „Ursul păcălit de vulpe”.
Au fost foarte frumoase poveştile acestea mi-au plăcut mult, sper că şi la anul următor să mai fie şi alte proiecte. Mie mi-a plăcut cel mai mult cititul tradiţional. Îmi plac foarte mult cărţile mici, mari, colorate , necolorate, îmi place orice carte, dar să aibă o poveste frumoasă şi plină de basme. Mereu când deschid cartea îmi place să simt mirosul cărţilor şi foşnetul lor aş zice că „îmi fac cu ochiul”.
Alexe Teodora
Lectura - Lapadus Daria (Targu Jiu - Gorj)
Pentru mine, cărţile înseamnă o mică bucăţică de cunoaştere, de relaxare. E ca atunci când mă uit la un film, ba chiar mai frumos. Cartea pentru mine mai este şi ca a doua lume, în care îmi place să mă afund de fiecare dată când mă simt tristă. Pot spune că cititul reprezintă unul dintre mijloacele cele mai puternice prin care cineva se poate educa, îţi îmbunătăţeşte vocabularul şi contribuie la dezvoltarea imaginaţiei şi a creativităţii. „Citind mereu, creierul va deveni un laborator de idei şi imagini”spunea Mihai Eminescu. Viaţa este o carte, iar noi o filă din ea. Lectura citită de mine a Vrăjitorul din Oz şi mi-a plăcut să citesc această lectură pe suport tradiţional deoarece această poveste are foarte multe ilustraţii pe care nu le puteam vedea on-line. Am ales această poveste pentru că am auyit că are foarte multe peripeţii. Îmi place să citesc deoarece mă simt ca şi cum aş fi în lumea basmelor. Sentimentul care l-am trăit când am citit lectura a fost de aventură. Nu mi-a placut să citesc on-line deoarece mi se pare obositor.Sunt unele situaţii în care lecturile sau cărţile se găsesc uşor dar şi situaţii în care nu se găsesc deloc. Sunt mulţumită de cititul pe e-reader. Pe lângă faptul că poţi citi orice poveste într-o greutate şi volum mai mic decât cititul pe suport tradiţional pot spune că cititul unui e-book este mai comod. Mie mi-a plăcut cel mai mult să citesc de pe e-reader! Lăpăduş Daria Clasa a III-a B Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” Târgu-Jiu
Abonați-vă la:
Postări (Atom)